БОРОШНО
Борошно має дуже важливе значення в харчуванні людини. Вона широко використовується в кулінарії, хлібопекарській, макаронній та інших галузях харчової промисловості.
Борошно, як і раніше є основою хліба - продукту першої необхідності. І основою будь-якої смакоту: тортів, тістечок, пиріжків, млинців, пончиків і т.д. Без муки просто неможливі макарони, вермішель, пельмені і вареники.
МАННА КРУПА
Манна крупа по-іншому називається манка, ця назва широко поширене в народі. Манна крупа - це пшениця дрібного помелу. Діаметр крупинок манки становить приблизно 0,25-0,75 мм. Манна крупа широко застосовується для приготування різних страв, але, мабуть, найвідомішим і найпопулярнішим є манна каша.
Ця крупа швидко розварюється і добре засвоюється організмом. Варто сказати, що вона містить мінімальну кількість клітковини, тому рідку манну кашу рекомендується включати в раціон людям, страждаючим захворюваннями хронічними шлунково-кишкового тракту і в післяопераційний період. У цьому полягають безсумнівні корисні властивості манної крупи. Крім того, манна крупа наповнює організм енергією, відновлює фізичні сили, сприяє очищенню організму і виведенню жиру і шкідливих речовин.
Висівки пшеничні
Висівки пшеничні - побічний продукт борошномельного виробництва, що представляє собою тверду оболонку зерна пшениці. До складу висівок входять стерті оболонки зерна і деяку кількість борошняних речовин і зародків. Залежно від способу переробки частки висівок можуть бути великі (грубі) і дрібні (тонкі) і мати різну поживність, чим більше борошна або крупи вилучено з зерна, тим грубіше виходять висівки і тим нижче їх енергетична цінність. У порівнянні з зерном висівки значно багатшими фосфором (80% фосфору переходить в висівки), нікотинової та пантотенової кислотами; вони, як і зернові корми, бідні каротином.
Гранульована лузга соняшника
Гранульована лузга соняшника - пелети з лушпиння соняшника. Паливні брикети, пелети - це аналог кам'яного вугілля і дров !!! Область застосування: каміни, котли, печі, ..